Werken bij HANOS doen we samen en niet alleen. Goed en vakbekwaam personeel is de basis van ons bestaan en maakt het mogelijk om onze klanten de service te verlenen die ze van ons gewend zijn. Het wordt wel steeds moeilijker om in de krapper wordende arbeidsmarkt geschikt personeel te vinden. Door de samenwerking op te zoeken met gemeenten, werkgeverservicespunten en instanties, bieden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een leuke baan én versterken wij ons team. Een win-win dus!

Samenwerken

Bij HANOS Den Haag - Delft hebben we ervoor gekozen om de samenwerking onder meer op te zoeken met het ROC Mondriaan via het Project EWA Haaglanden en Werkse!. Werkse! is de schakel tussen het Werkgeversservicepunt Delft en werkgevers. Zij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een plaats op de reguliere arbeidsmarkt. Dat kan betaald werk zijn middels een arbeidsovereenkomst of met een onbetaalde werk-ervaringsplek voor een korte periode.
Inclusief werkgeverschap werken bij HANOS vacatures
Inclusief werkgeverschap werken bij HANOS vacatures

Leren & Werken

Sinds september 2020 neemt HANOS Den Haag - Delft ook deel aan project EWA Haaglanden. EWA is een samenwerkingsverband tussen werkgevers, de lokale overheden en een aantal opleiders. Samen hebben zij het doel de arbeidsparticipatie van jongeren zonder startkwalificatie met verschillende achtergronden en culturen te bevorderen. Deze jongeren worden begeleid en opgeleid door het ROC Mondriaan.
HANOS zal hierbij 8 deelnemers begeleiden bij het doorlopen van hun opleidingstraject. Het traject is gestart in september 2020 en duurt 4 jaar. De studenten hebben de mogelijkheid om in verschillende functies aan de slag te gaan zoals: vakkenvuller, bijrijder, orderpicker, dockwerker, huishoudelijke dienst, kantinemedewerker en medewerker grand café.

Leerlingen aan het woord

In een recentelijk nieuwsartikel van het Algemeen Dagblad leggen de leerlingen uit waarom naar school gaan voor hen lastig is en waarom dit voor hen de juiste oplossing is. De samenwerking is vooralsnog erg succesvol en zal hierom in 2021 worden voortgezet.
Inclusief werkgeverschap werken bij HANOS vacatures

Win-Win

Het doel van deze samenwerking is om iedereen een kans te bieden op een leuke baan en daarbij het juiste personeel voor de organisatie aan te trekken en te binden. Benieuwd hoe zoiets er uit ziet in de praktijk? In het filmpje hiernaast zie je Marc Waslander, Vestigingsmanager bij HANOS Den Haag – Delft, die je meer over deze samenwerking vertelt.
Inclusief werkgeverschap werken bij HANOS vacatures

Nooit meer een vacature missen?