Op 3 december is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. De Verenigde Naties vraagt op deze dag extra aandacht voor mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking. Wij noemen hen liever realisten.
Jeroen is Logistiek Manager bij HANOS Zwolle en begeleidt dagelijks veel realisten. In dit blog vertelt hij je graag meer over zijn werk met realisten en de Harrie-training.

Samen met collega Anke volgde Jeroen de Harrie training.

Succesverhaal

Eén van de mooiste succesverhalen is van één van de eerste realisten die ik mocht begeleiden. Deze jongeman kwam vanuit dagbesteding in eerste instantie 3x per week een sigaretje roken bij de emballage. Deze jongeman was op zijn 17e arbeidsongeschikt verklaard en daarna tussen wal en schip gevallen. Hij woont op zichzelf, wilde heel graag aan het werk en zijn eigen geld verdienen. Deze jongeman heeft nu bij ons een contract voor 24 uur per week. Hij heeft bij HANOS helemaal zijn plek gevonden. Het brengt zoiets moois! Deze mensen zijn zo dankbaar en blij dat ze elke dag naar hun werk kunnen.

Ambities

Vanuit onze positieve ervaringen zijn wij verder gaan uitbreiden. Inmiddels hebben we 18 realisten in dienst op verschillende functies, van emballage tot bijrijder en facilitair. Ook hebben inmiddels meerdere begeleiders de Harrie training gevolgd. Op dit moment zitten we aan onze max. We hebben een hele mooie club waar we aandacht en tijd voor hebben, maar ik hoop dat we dit in de toekomst nog uit kunnen breiden naar andere afdelingen. 

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures!