Doorgroeimogelijkheden binnen HANOS, daar kan Zino je alles over vertellen! 9 jaar geleden startte hij met een bijbaantje als Orderpicker bij HANOS Amsterdam en nu is hij Hoofd Bedrijfsbureau. Zijn verhaal lees je in zijn blog.


Bijbaantje bij HANOS

Ik heb mijn studie erop uitgezocht, dat ik naar de grote stad kon. Ik wilde graag het huis uit. Amsterdam trok me wel. Een internationale, grootse stad. Naast mijn studie had ik een bijbaantje als Orderpicker bij HANOS. Die studie bleek het toch niet voor mij. Ik stopte en ging meer uren bij HANOS werken om het jaar af te maken. Dat is iets langer geworden.

Operator en meer administratie

Ik werd gevraagd voor de functie van operator, omdat er een collega wegging. Dat heb ik een half jaar gedaan. Vervolgens werd ik gevraagd om meer administratie te doen op manco’s en dat heb ik steeds verder uitgebouwd. Totdat het echt een bedrijfsbureau werd. Vanaf dat moment gingen we steeds meer taken van andere afdelingen overnemen en centraliseren.

Het bedrijfsbureau

Het bedrijfsbureau kun je zien als hét aanspraakpunt voor onze collega’s in onze vestiging, onze andere vestigingen, onze distributiecentra en leveranciers. Wij plaatsen bestellingen, zorgen voor de juiste voorraadhoogtes, minimale derving en een maximale servicegraad. Verder hou ik me bezig met verbetertrajecten en veranderingen in het pickgebied. Als medewerkers er niet uitkomen, dan komen ze bij ons. We hebben ook veel contact met het hoofdkantoor. Ik vind het voorraadbeheer en inkoop het leukste. Wij zijn eigenlijk in dienst van alle afdelingen.

Blog Zino

Geen dag is hetzelfde

Samenwerken en (interne) klantgerichtheid is op mijn afdeling heel belangrijk. We zijn dienend aan de afdelingen en overleggen veel met hen. De samenwerking tussen het bedrijfsbureau en de afdelingen is daarom heel goed. Soms geven we advies, soms lossen we problemen op in samenspraak. Soms ontbreekt het aan systeemkennis en kunnen we ze meer sturen. We proberen dit zo goed en optimaal mogelijk te doen. Wij ondersteunen de afdelingen met procesbewaking en controles en we zorgen ervoor dat zij de afdelingshoofden de benodigde rapportages ontvangen. Collega’s lopen makkelijk bij ons binnen en spreken ons makkelijk aan. Er is een lage drempel om iets tegen ons te zeggen. Je bent in deze functie sterk afhankelijk van de afdelingen om dingen goed te doen.

Veel plezier, voldoening en trots

Ik heb veel plezier in mijn werk en dat maakt dat het veel voldoening geeft. Ik ben een probleemoplosser, ik vind het fijn dat we als afdeling anderen kunnen helpen met vragen of hen naar de juiste persoon kunnen verwijzen. Niemand gaat zonder antwoord bij ons weg. Ik ben trots op ons team. Stel dat een klant morgen ineens 800 pizza’s nodig heeft, dan weet ik dat we dat snel voor elkaar kunnen krijgen en de juiste mensen weten te vinden.

De diversiteit in mijn werk vind ik heel leuk. Je weet nooit wat je te wachten staat. Je krijgt veel vrijheid in je werk. Als je jezelf verder wilt ontwikkelen of wilt doorgroeien zijn er binnen HANOS mogelijkheden. Zo heb ik via HANOS een managementcursus gedaan en heb ik mooie stappen kunnen maken. En we hebben een heel leuk team. Er is een leuke werksfeer en iedereen kan goed met elkaar overweg.

Wil jij ook een baan met toekomstperspectief?

Ben jij na het lezen van dit blog benieuwd welke mogelijkheden HANOS voor jou heeft? Bekijk onze vacatures in het overzicht en solliciteer!