Aventus start InCompanyLogistics opleiding met zes logistiek- en transportbedrijven uit de regio

InCompanyLogistics is een praktijkgerichte mbo-opleiding niveau 4 logistiek en transport, die wordt gegeven op de werkvloer van de samenwerkende bedrijven uit de regio. De bedrijven zijn; Beekman Transport, HANOS, Vos Transport Group, Albert van de Scheur de hijs- en Transportspecialist BV, Schotpoort Logistics en Thomassen Transport.

Bij InCompanyLogistics hoef je als student niet meer naar school voor de theorielessen, want alle lessen vinden plaats bij de bedrijven die meedoen. Dit is fijn voor studenten die graag in de praktijk leren en maakt de opleiding aantrekkelijker voor studenten. Ook hopen we hiermee de sector aantrekkelijker te maken, die zo staat te springen om werknemers.

Het succes van InCompanyLogistics hangt af van de inzet van de deelnemende partijen. Censes begeleidt dit traject en heeft het samen met Aventus ontworpen. “Door dit document te ondertekenen, zorgen we voor een goede en prettige samenwerking waarbij we stappen maken en contact blijven houden om te blijven ontwikkelen,” zegt Krijn Jansen, directeur van Censes. Met deze opleiding werken bedrijfsleven en onderwijs samen aan een toekomst waarin we met elkaar in de praktijk vakmensen actueel opleiden

“We hebben dit programma opgezet omdat studenten graag praktijkgericht leren. Door samen te werken met bedrijven kunnen we het curriculum beter laten aasluiten op de praktijk en kunnen studenten sneller zien hoe ze hun opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Ook kunnen we sneller inspelen op de ontwikkelingen in de branche, zegt Raimond Bartelink, lid college van bestuur Aventus.

Wendy Thomassen, HR manager Thomassen Transport “Het is mooi om te zien dat bedrijven met een overlap samenwerken voor een groter doel. We zetten de studenten en potentiële werknemers centraal en het geeft een impuls aan het werkgeverschap.”

Aventus is een mbo en vavo school met locaties in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Op deze locaties bieden wij 170 verschillende opleidingen aan voor bijna 12.000 studenten. Samen met 1200 collega’s en 4300 bedrijven in de regio geloven wij: samen leer je meer! We leren door elkaar te inspireren, elkaar uit te dagen en vooruit te helpen. Daarom werken we veel samen met bedrijven, andere scholen en gemeenten. We hebben oog voor de mens achter de student, we bieden een basis waar ze zich thuis voelen en nieuwsgierig leren ontdekken wie ze zijn. Zo helpen we onze studenten zichzelf te ontwikkelen tot de professionals van de toekomst.