Justin ten Hove (25) volgt de opleiding Marketing & Communicatie aan het Aventus in Deventer en loopt sinds februari stage op de afdeling Marketing. Lees hier wat zijn stage zo leuk maakt!

Een warm welkom!

Mijn broer had al een bijbaantje als vakkenvuller bij HANOS, dus ik had al wel over HANOS gehoord. Mijn eerste kennismaking met HANOS was tijdens een Proef & Beleef dag. Toen ik door de winkel liep dacht ik: "hier wil ik ook wel werken". Ik solliciteerde en een paar weken later begon ik als oproepkracht op de afdeling Food. Op mijn eerste werkdag, een paar dagen voor kerst, kreeg ik net als alle andere collega's een kerstpakket mee.
Wat een warm welkom!

Van bijbaan naar stage

Naast mijn studie marketing werk ik in het weekend bij HANOS. Eerst op de afdeling Food, nu op de AGF-afdeling. Via mijn leidinggevende hoorde ik over een stage op het hoofdkantoor. Ik solliciteerde, mocht op gesprek komen en niet veel later kon ik beginnen.
Mijn stageopdracht is om de groothandel en de HANOS webshop dichter bij elkaar te brengen. Ik maak onder andere landingspagina's, waar we klanten inspireren en informeren over onze producten. Daarnaast zorg ik dat onze klanten via deze pagina het product kunnen toevoegen aan hun online winkelmandje.
Stage marketing

Als stagiair tel je mee

HANOS is een familiebedrijf en zo ervaar ik dat ook. Mijn collega's zijn betrokken en de lijntjes zijn kort. Regelmatig zijn er op de afdeling overleggen, zoals het contentoverleg en het afdelingsoverleg. Zelfs als stagiair sluit ik bij alle overleggen aan. Hier kan ik mijn creatieve input geven en ik leer er ook veel van. Als stagiair tel je hier helemaal mee.

Elke maandag heb ik één op één overleg met mijn begeleider, dan bespreken we de voortgang van mijn werkzaamheden en mijn stageopdracht. Ik krijg goede feedback en met vragen kan ik altijd bij haar terecht, ook als het druk is. Ik voel me nooit bezwaard om haar iets te vragen.

Leuke sfeer

Onderling is er een leuke sfeer, het contact met de collega’s is heel goed. We overleggen wie welke taken van de planning oppakt en kunnen bij elkaar terecht met vragen. Op onze afdeling heeft (bijna) iedereen een passie voor lekker eten en reizen, dus onze gesprekken komen bijna altijd hierop uit.

Op onze afdeling is het een traditie dat je trakteert op een zelfgemaakte traktatie als je jarig bent. We hebben een traktatiecommissie die hier streng op toeziet ;). Op vrijdagmiddag hebben we een vrijdagmiddagborrel op de afdeling. Met Koningsnacht zijn we met collega’s van de afdeling uit eten geweest en de stad in gegaan. Volgend weekend gaan we met collega's een brouwerij bezoeken en uit eten. Ook vanuit HANOS en de personeelsvereniging worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue en forelvissen.

Veel geleerd en gelachen

Over 6 weken is mijn stage bij HANOS alweer voorbij. Ik heb vakinhoudelijk veel geleerd, maar ook het geven en krijgen van feedback. Maar wat mij vooral bijblijft van deze stage is de warme ontvangst, de gemoedelijke sfeer en de betrokkenheid van mijn collega’s.

Mijn keuze om stage te gaan lopen bij HANOS is een hele goede gebleken en ik kan het zeker aanraden!

Wil jij ook zo'n leuke stage?

Vanaf september hebben wij weer plek voor een stagiair op onze afdeling Marketing. Ben jij na het lezen van Justins ervaring enthousiast geworden? Solliciteer dan meteen via deze button!