Peter heeft een carrière als brood en banketbakker achter de rug. Tot hij noodgedwongen met zijn werk moet stoppen. Hij vindt een nieuwe baan als Orderpicker bij HANOS Valkenburg. Hij voelt zich helemaal thuis binnen het team van HANOS, maar de passie voor banket en patisserie is er nog altijd. Met de opening van onze nieuwe vestiging in Maastricht, komt Peters droombaan op zijn pad. Peter verhuist mee naar Maastricht en gaat daar aan de slag als Medewerker Patisserie!


Passie voor Banket & Patisserie

Tijdens de koksopleiding ben ik overgestapt naar de opleiding voor het bakkersbedrijf, richting brood en banketbakker. In banket en patisserie heb ik echt mijn passie gevonden. Vooral in het werken met chocolade en het maken van bonbons.
16 jaar lang heb ik bij verschillende bakkers gewerkt. Als bakker werk je altijd ’s nachts. Op een gegeven moment kon ik overdag niet meer slapen en was ik 24 uur per dag wakker. Noodgedwongen moest ik stoppen met mijn werk.

Andere wending

Vervolgens heb ik bij verschillende supermarkten op de banketafdeling en als chef bake-off bakker gewerkt. Ik werd overspannen en heb mijn hele leven omgegooid. Ik solliciteerde bij HANOS en werd al snel aangenomen. Inmiddels is dat 11 jaar geleden. Nu pick ik niet alleen orders meer, maar leid ik ook nieuwe collega’s op. En als de planner afwezig is, dan geef ik de orders vrij. Met vragen kunnen mijn collega’s altijd bij me komen.

Elke dag fluitend naar het werk

De onderlinge verstandhouding van het personeel vind ik een heel groot pluspunt. We maken er met z’n allen elke dag een feestje van. Ik ga iedere dag fluitend naar het werk. Er wordt hard gewerkt, maar er wordt ook flauwekul uitgehaald en er wordt lol gemaakt met elkaar. Mijn collega’s grappen altijd dat ze mij gaan opgeven voor Heel Holland Bakt. Maar ook als het wat minder goed met je gaat, heeft altijd wel iemand een luisterend oor voor je.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Toen de plannen voor HANOS Maastricht ter sprake kwamen, werd aan de medewerkers gevraagd of je eventueel mee zou willen naar Maastricht en wat je eventueel wilde doen. Ik heb aangegeven dat ik graag mee zou willen naar de patisserie afdeling. Dat is waar ik vandaan kom, waar ik voor geleerd heb. Het is altijd mijn vak geweest. Tijdens de informatieavond over de plannen voor HANOS Maastricht werd mij duidelijk dat er een grote patisserie afdeling zou komen. Ik heb meteen een open sollicitatie gestuurd. De verbouwing is nu in volle gang en ik kijk er heel erg naar uit om als Medewerker Patisserie aan de slag te gaan!

Wil jij ook werken bij HANOS Maastricht?

Bekijk onze vacatures in het overzicht en solliciteer!