Christy (rechts op de foto) werkt sinds 2 jaar als Medewerker Kaas en Zuivel bij HANOS Eindhoven. In haar blog lees je waarom ze zo graag met kaas werkt en waarom zij elke dag met plezier naar haar werk gaat.

Terugkeer naar de kaasafdeling

Na de opleiding tot kleuterleidster maakt Christy wat omzwervingen tot ze bij een supermarkt op de kaasafdeling gaat werken. Vervolgens heeft ze nog een lange tijd in de horeca gewerkt. Uiteindelijk besloot ze vanwege de werktijden de horeca te verlaten. Ze keerde terug naar de kaasafdeling, maar nu bij HANOS Eindhoven.

Passie voor kaas

Ik vind kaas een heel mooi product; het is zo divers. Toen ik in de horeca werkte heb ik altijd gezegd dat als ik ooit iets anders zou gaan doen, dat ik weer met kaas wilde gaan werken. Je hebt zoveel verschillende soorten en je kunt het op zoveel verschillende manieren bereiden. Je eet het op brood of als hapje, je kunt ermee koken en nog zoveel meer.

Klantcontact

Ik werk graag met mensen en vind het klantcontact heel erg leuk. Ik vind het fijn om ze te kunnen helpen. Soms komen er klanten die op vakantie een lekker kaasje hebben gehad. Soms hebben ze er een foto van en soms weten ze de naam ook niet. Dan gaan we samen kijken of we dezelfde kunnen vinden of eentje die er op lijkt.  

Er zijn ook klanten die advies willen voor een kaasplankje. We proeven dan verschillende kaasjes en dan weten ze ook wat ze willen hebben. Ik vind het leuk om met klanten in gesprek te zijn, om samen te kijken wat ze precies willen en ze te adviseren.

Je blijft hier altijd leren

Ik werk nu 2 jaar bij HANOS en heb al heel veel geleerd over de verschillende soorten kaas. Regelmatig krijgen we nieuwe producten binnen. We zijn altijd benieuwd hoe die smaken. Je blijft hier altijd leren.

Ik weet nog lang niet alles en zou me graag nog meer willen verdiepen in het samenstellen van kaasplanken. Laatst hebben we een workshop gehad over koken met kaas, dat vond ik zo interessant! Daar zou ik ook nog wel meer over willen leren.

Samenwerken

Onze afdeling is maar een kleine afdeling, maar het klikt heel goed met de collega’s. We kunnen alles tegen elkaar zeggen. Als er een dienst geruild met worden, dan kan dat. Als iets te zwaar is, dan hoef ik het maar te zeggen en dan helpen de jongens van de afdeling mij hiermee. Met het computersysteem werken vind ik lastig, maar ik wil het wel graag kunnen. Gelukkig krijg ik ook hier hulp van de jongens.

Flexibele werktijden

HANOS is een fijne werkgever, ik kan lekker mijn werk doen. Ik ben heel blij met de flexibiliteit van mijn werktijden. Zo begin ik dagelijks wat later, zodat ik niet in de file sta. In overleg is er veel mogelijk.

Wil jij ook werken als Medewerker Kaas en Zuivel?

Ben jij na het lezen van Christy's blog enthousiast geworden? Bekijk onze vacatures en solliciteer. En wie weet word jij onze nieuwe collega!