Kim Jacobs (30) is sinds vorig jaar juni in dienst bij HANOS Valkenburg. Na een burn out kwam ze via een re-integratiebureau met HANOS in contact. Inmiddels gaat het een stuk beter met haar en werkt ze al ruim een jaar met plezier bij HANOS.


Burnout

Na 10 jaar in de gehandicaptenzorg kwam ik thuis in een turbulente situatie terecht. Werk en privé waren niet meer in balans. Ik nam mijn werk mee naar huis en thuis mee naar mijn werk. Een heftige situatie op het werk was de druppel… ik kon niet meer. Een week later bleek ik zwanger. Ik kon niet meer in de zorg werken en heb in mijn zwangerschap geprobeerd weer iets op te bouwen met een paar uurtjes per week op kantoor. Na mijn zwangerschapsverlof ben ik niet meer teruggekeerd.

Een grote stap

Bijna 2 jaar heb ik thuis gezeten. Ik kwam via het re-integratiebureau in contact met HANOS Valkenburg. Voor mij was het een hele grote stap om op gesprek te gaan. Tijdens het gesprek bij HANOS voelde ik dat ze ervoor open stonden om het met mij te proberen. Het was een prettig gesprek en het voelde voor mij meteen heel goed. Ik kon laagdrempelig opstarten op de AGF-afdeling met de ambitie om later iets anders binnen HANOS te gaan doen. Ik startte met 2 x 2 uurtjes per week. Inmiddels is dit uitgebreid naar 15 uur per week.

Het allerleukste aan mijn werk?

Ik leer hier veel. Klanten vragen me welke cress lekker is bij zalm of welke meloen het beste smaakt bij Parmaham. Als ik het antwoord niet weet vraag ik het mijn chef en daar leer ik zelf ook veel van. Mijn chef en collega’s zijn altijd bereid mij te helpen. Ik heb het heel erg naar mijn zin in mijn team. Ik werk alleen maar met mannen op de afdeling. Het allerleukste vind ik het klantcontact en de band die je opbouwt met vaste klanten. En het klaarmaken van bestellingen. Ik vind het fijn als ik mijn collega’s heb kunnen ondersteunen, dan ga ik met een voldaan gevoel naar huis.
Blog Kim

Blij met deze kans

Ik heb veel moeite gehad met het feit dat ik een diploma heb gehaald waar ik nu niets mee doe, maar ik ben heel blij met de kans die ik bij HANOS heb gekregen. Ik ben goed terechtgekomen en gun iedereen in dezelfde situatie een re-integratieplaats bij HANOS.
Vanaf het begin werden verwachtingen uitgesproken en gemanaged. Ik ben boventallig en voel totaal geen druk om meer te doen dan ik aankan. Ik heb vaste uren en als daaraan iets gewijzigd moet worden, bijvoorbeeld als een collega ziek is, dan gaat dat altijd in overleg met mij of dat voor mij oké is. Mijn collega’s hebben heel veel geduld en houden echt rekening met mij. Regelmatig heb ik even een gesprekje met HR om te kijken hoe het gaat. Ik voel me hier echt gehoord. Op termijn zou ik wel weer een stapje hoger willen gaan. HR of planning lijkt me wel leuk. Wie weet!

Van Valkenburg naar Maastricht

In Valkenburg hebben we echt een veilig kliekje. We hebben heel goed contact onderling, gaan leuk met elkaar om. Begin volgend jaar gaan we naar onze nieuwe vestiging in Maastricht, dat wordt een hele grote en mooie vestiging. We zitten volop in verandering. Ik ben benieuwd hoe dat straks gaat. Ik vind het heel spannend, maar ik heb er vooral heel veel zin in!

Wil jij ook werken bij HANOS Maastricht?

Bekijk onze vacatures en solliciteer!