Nadat Shanna en haar man hun restaurant verkochten, kwam ze bij HANOS Amsterdam werken. Inmiddels is ze van Medewerker Kassa & Receptie doorgegroeid naar Assistent Hoofd Kassa & Receptie. Lees in haar blog wat haar werk zo leuk maakt!


Altijd in horeca gewerkt

Na de hotelschool ben ik in de horeca gaan werken. Dat is me altijd goed bevallen. Mijn man en ik hebben een eigen restaurant gehad. Dat was pittig, we werkten veel en we hebben ook een dochtertje. We misten zó veel van haar. Uiteindelijk hebben we  - net voor corona – het restaurant verkocht.

Bredere blik

Het eerste jaar ben ik thuis geweest, mede vanwege corona en het thuisonderwijs. Daarna ben ik heel open gaan kijken, wat vind ik naast horeca leuk? Ik kwam de vacature Medewerker Kassa & Receptie bij HANOS tegen. Ik kende HANOS van de tijd dat wij ons restaurant hadden. Ik kwam er altijd graag voor de luxere producten. Vooral rond kerst, dan is alles mooi aangekleed in kerstsfeer. En daarna nog even een hapje eten in het Grand Café, echt een uitje!

Meer uitdaging werd een nieuwe uitdaging

Ik ben erg blij in het team waar ik terecht ben gekomen. Ze zagen al snel dat ik meer kon dan alleen kassa- en receptie draaien. Ik kreeg er steeds wat nieuwe taken bij, waardoor mijn werk uitdagend bleef. Toen de assistent van onze hoofdkassière aangaf te stoppen, kon ik doorgroeien naar deze functie.

Geen dag is hetzelfde

In mijn werk heb ik veel contact met de verschillende afdelingen. Wij zijn verantwoordelijk voor de kassasystemen en als daar iets mee is, dan bellen ze ons. Ik heb ook administratieve taken; ik zorg ervoor dat alles ingescand is en opgeslagen. Ook bestel ik bedrijfskleding en geef dit uit aan (nieuwe) collega’s. Klanten kunnen bij mij terecht met vragen of klachten, bijvoorbeeld als de factuur niet klopt. Als er roosterwijzigingen of ziekmeldingen zijn, zit ik ook wel eens een dag achter de kassa. Geen dag is hetzelfde!

Leuk team en fijne samenwerking

We hebben een heel leuk team. Je vind snel aansluiting bij elkaar. We hebben een gezellig team met collega’s van verschillende leeftijden en culturen. We hebben ook een paar heren in het team. Het is echt een mix.  Ik kan met iedereen overweg. De ouderen helpen de jongeren, we leren van elkaar. Ik word er blij van als onze klanten met een lach de deur uitgaan. Dan hebben we het als team goed gedaan.

Wil jij ook een baan met toekomstperspectief?

Ben jij na het lezen van dit blog benieuwd welke mogelijkheden HANOS voor jou heeft? Bekijk onze vacatures in het overzicht en solliciteer!