Na een aantal jaren in de horeca gewerkt te hebben stuurt Bren een open sollicitatie naar HANOS Nijmegen. Benieuwd waarom hij hier zo graag werkt en waar zijn paarse hart sneller van klopt?

Van klant naar medewerker

Mijn vorige werkgevers waren klant bij HANOS. Vanuit de bistro waar ik heb gewerkt, organiseerden we kaasproeverijen en die deden we altijd bij HANOS in de vestiging. Ik heb in het verleden altijd heel fijn met HANOS gewerkt. HANOS heeft de beste kwaliteit producten en een hele goede service. Als er een product niet was, gingen ze altijd met ons in overleg. Bij de kaasproeverijen die we bij HANOS deden, vond ik altijd dat er een fijne sfeer hing. Ik zag mezelf hier wel werken. 

Werken met Wild & Gevogelte; er gebeurt altijd wat

Vaak is het een verrassing wat je binnen krijgt. De ene keer is een hertenbout 2 kg andere keer 6 kg, afhankelijk van wat de jager schiet. En het zijn complexere smaken, dat vind ik ook mooi om mee te werken. Een voor- en nadeel is dat het werk best wel seizoensgebonden is. In het wildseizoen is er een piek en werk je met veel andere producten. Verder heb je regelmatig te maken met externe factoren, zoals de vogelgriep, waardoor de prijzen verhogen. Momenteel merk je ook dat veel ondernemers bezig met verduurzamen. Ze letten meer op hun restverwerking en de vraag naar biologische producten is toegenomen.

Wat zijn de grootste uitdagingen in jouw werk?

Ik krijg veel energie van het klantcontact met de hogere segmentzaken. Zij bestellen exclusievere producten, vaak maatwerk. Zij willen bijvoorbeeld werken met hele kippen of met een exclusief ras uit Frankrijk. Die bestel ik dan speciaal voor hen. Dan is het de uitdaging dat de klant het zo vers mogelijk krijgt. Voor één klant bestellen we speciaal Anjou duif. Hij maakt daar een heel mooi signatuurgerecht van.

Verder is het een sport om strak te bestellen, zodat je weinig tekorten en weinig derving hebt. De ene week verkoop je van een product 5 kg, de week erna 85 kg en de week daarna weer 25 kg. Het blijft soms moeilijk inschatten hoeveel je moet bestellen.

Je past de HANOS jas of niet

Bij HANOS is er een hele fijne bedrijfscultuur. Er werken veel oud-chefkoks en ander mensen met een arbeidsverleden in de horeca. Vooral teamspelers die voor erkaar op willen komen. Er is veel respect en waardering. Ze zeggen hier altijd: “Je past de HANOS jas of niet”.

Wil jij ook werken op de afdeling Wild & Gevogelte?

Ben jij na het lezen van Brens blog enthousiast geworden? Bekijk onze vacatures en solliciteer. Wie weet word jij binnenkort onze nieuwe collega!