Kom je regelmatig bij HANOS Valkenburg, dan ken je Pascal zeker! Hij is al 20 jaar een vast gezicht bij deze vestiging. Als onze nieuwe vestiging in Maastricht klaar is, verhuist hij mee. Niet als orderpicker, maar als vrachtwagenchauffeur. Hij vertelt erover in zijn blog.


In dienst bij HANOS

Ik vond school niet leuk en ging al jong aan het werk. Ik vond een baan aan als orderpicker bij een diepvrieshuis. Na een paar jaar ging dit bedrijf failliet. Mijn nichtje werkte toen bij het arbeidsbureau en wist wel een baan voor me. Via haar kwam ik bij HANOS Valkenburg terecht en begon ik als vakkenvuller met het inruimen van de grote hal.

Van vakken vullen naar orders picken

Het vullen van de grote hal heb ik maar kort gedaan. Er kwam ruimte vrij bij de orderpickers en toen ben ik gevraagd voor deze functie. Om dit werk te kunnen doen heb ik mijn heftruckcertificaat en certificaat voor elektrische pompwagen gehaald. Nu pick ik orders voor alle afdelingen; diepvries, non-food, zuivel, etc.
Mijn werk is heel divers, ik heb veel variatie. Het leukste vind ik toch wel het klantcontact. En we hebben een heel hecht team. Ik kan echt bouwen op mijn collega’s. We zijn er voor elkaar.

Op tijd beginnen, op tijd naar huis

We beginnen om 5 uur, maar zijn er op tijd zodat we samen eerst nog een kop koffie kunnen drinken. Na de koffie lopen we naar de afdeling. Daar liggen de papieren klaar met de bestellingen. De diverse bestellingen krijgen wij door op onze polsscanner.
Meestal begin ik met het picken van orders bij de diepvries. Na de diepvries help ik met het lossen van de vrachtwagens of los ik de manco’s op. We eten samen met collega’s een boterham en de rest van de dag pick ik orders op de andere afdelingen. Om 14:00 zit mijn werkdag erop en ga ik naar huis.

Nieuwe vestiging, nieuwe kansen!

Toen de plannen voor Maastricht bekend werden bleek dat ze daar veel vrachtwagenchauffeurs nodig hadden. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en aangegeven dat ik dat graag wilde doen. Niet veel later had ik een gesprek en werd er een intake bij de rijschool voor mij ingepland.
Blog Pascal

Vrachtwagenchauffeur in opleiding

Na de intake mocht ik beginnen. Ik ben nu 2 maanden bezig met mijn vrachtwagenrijbewijs. Ik had 2 keer per week 3 uur theorieles. Het zijn veel regeltjes om te onthouden, zoals rij –en rusttijden en papieren en documenten. Uiteindelijk is de theorie me wel meegevallen. Leren was nooit mijn sterkste punt. Gelukkig had ik een goede leraar die eerst de hoofdpunten in eigen woorden uitlegde, dus ik hoefde niet veel uit boeken te leren. Ik heb er vooral veel baat bij gehad om het klassikaal te doen. Af en toe een grapje tussendoor maakt het leren een stuk leuker.

Zin in je nieuwe uitdaging bij HANOS Maastricht?

Ja, zeker! Over ongeveer een half jaar gaan we naar Maastricht verhuizen. Ik moet mijn examen nog halen, maar kijk er al met veel plezier naar uit om straks als Vrachtwagenchauffeur op pad te gaan!

Wil jij ook werken bij HANOS Maastricht?

Bekijk onze vacatures in het overzicht en solliciteer!