Bij HANOS zijn volop ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Kavitha Tjon-A-Ten maakte de overstap van Kassa & Receptie naar HR. In haar blog lees je waarom zij elke dag met plezier naar haar werk gaat.

Van horeca naar HANOS

Na het VWO ging ik studeren. 3 afgebroken studies (Rechten, Criminologie en Pedagogische wetenschappen) verder nam ik een tussenjaar. Ik ging werken bij een Surinaams-Javaans restaurant en had het daar erg naar mijn zin. Omdat ik na dat jaar nog niet wist wat ik met mijn studie wilde, bleef ik bij het restaurant werken.
Na 8 jaar kon ik mijn werk met mijn ogen dicht en had ik niet veel uitdaging meer. Ik vond een leuke baan op de F&B-afdeling bij een hotel in Scheveningen. Helaas was dat van korte duur. Vanwege COVID werd mijn contract niet verlengd. Alle horeca was gesloten. Ik keek breder en kwam de vacature van Kassamedewerker bij HANOS tegen. In het kennismakingsgesprek vertelden ze mij dat er een functie vrijkwam bij de receptie en of mij dat leuk leek. Zo begon ik als Medewerker Kassa & Receptie bij HANOS.

Alles voor de klant

Eén van de eerste dingen die je leert is het herkennen van klanten. Bij HANOS staat alles in het teken van de klant. Van klanten die dagelijks komen ligt het pasje bij de kassa’s, zodat ze die niet mee hoeven nemen. Iedereen kent ze. Wij scannen vast de inhoud van de kar, zodat zij even koffie kunnen drinken. Wij weten hoe ze de koffie het liefst drinken. Hebben ze grote, zware of meerdere karren? Dan lopen we even mee naar de auto en helpen we ze met inpakken.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Wat ik zo leuk vind bij HANOS? Dat er voor iedereen kansen zijn en dat er een leuke sfeer is. Ik heb in mijn jaargesprek aangegeven dat ik graag verder wil ontwikkelen. Intern hebben we de mogelijkheden bekeken. Onze HR-adviseur kon hulp goed gebruiken, dus sinds mei werk ik als HR-medewerker. Binnenkort ga ik starten met een opleiding HRM, dus uiteindelijk kom ik toch weer in de schoolbanken terecht! Maar ik ben niet de enige. In de kantine hebben we nu een jongen aan het werk, die via ons de koksopleiding gaat volgen. Er zijn chauffeurs die via ons hun C-rijbewijs hebben gehaald en nu als vrachtwagenchauffeur werken. En een aantal arbeidsmigranten die bij ons in dienst zijn, starten via HANOS binnenkort met een cursus Nederlands.

Goede sfeer

De sfeer op de vestiging is heel goed. We doen het echt samen. Zoals met kerst, dan is het altijd heel druk. Dan staan ook de directeur en de accountmanagers mee te helpen om producten goed op de band te leggen voor het scannen en helpen ze met het inpakken van boodschappen. We hebben in Delft zelfs een “Manager Leuke Zaken”, die (bijna) maandelijks activiteiten organiseert, zoals bingo en bowlen.

Wil jij ook een baan met toekomstperspectief?

Ben jij na het lezen van Kavitha's blog enthousiast geworden? Bekijk onze vacatures en solliciteer. Wie weet maak jij in de toekomst ook mooie stappen bij HANOS!