HANOS heeft als motto: ‘Samen zijn wij HANOS’. Bij Tiem zeggen we ‘Samen aan de slag’. Dit moet haast wel iets moois opleveren…

Wie is HANOS?

HANOS is een internationale horecagroothandel met diverse vestigingen in Nederland. De vestiging in Zwolle aan de Schokkerweg is in 1980 geopend en onlangs flink uitgebreid en gemoderniseerd. De vers- en diepvriesafdeling zien er nu nog mooier uit. Het water loopt je in de mond als je langs al dat lekkers loopt. Bij een bezoek aan HANOS kun je de wandelschoenen wel meenemen, want het totale oppervlak bedraagt maar liefst 33.000m2. Je ziet van alles voorbij komen: van delicatessen tot snacks, van keukenopstellingen tot koksmessen, van koffiemachines tot restaurantinrichting. Je kijkt je ogen uit. Ook de afdeling Logistiek is flink aangepakt. HANOS kan hierdoor nog efficiënter werken en een betere service aan de klanten bieden. Zo hebben zij sinds kort een krattenwasmachine geïnstalleerd om snel weer schone kratten te kunnen vullen met nieuwe bestellingen. Hiervoor zocht HANOS nieuwe medewerkers. Bij de invulling van de vacatures werken HANOS en Tiem samen.
Lees hier meer over de samenwerking tussen HANOS Zwolle en Tiem

HANOS en Tiem

Onze accountmanager Hadaf El Hamdouni heeft al lang contact met HANOS Zwolle. De verbouwing en de vacatures waren een mooie aanleiding om ook het MT van Tiem kennis te laten maken met dit bedrijf. In mei 2021 zijn Martin Post, Martine Cohen en Roel de Jong samen met Hadaf op bezoek gegaan. Directeur Robin Westera en logistiek manager Menno Dijkstra hebben hen hartelijk ontvangen en vol trots hun bedrijf laten zien. Vooral op de afdeling Logistiek is samen gekeken naar mogelijkheden voor kandidaten die door Tiem worden begeleid. Om het logistieke proces nog beter te laten verlopen had HANOS mensen nodig voor het bedienen van de nieuwe krattenwasmachine.
Afgesproken is dat Tiem voor nieuwe medewerkers zorgt.

Rondleiding kandidaten

De werving van kandidaten liep aanvankelijk moeizaam. Op papier lijken de werkzaamheden wellicht minder aantrekkelijk dan ze in werkelijkheid zijn. Om meer mensen te interesseren heeft HANOS ook de mogelijkheid geboden taken wat meer te variëren en is benadrukt dat er doorgroeimogelijkheden zijn. Hadaf en Maurice Baijens, teamleider van het brancheteam Productie bij Tiem, kwamen op het lumineuze idee een rondleiding te organiseren en kandidaten te laten zien hoe het bedrijf eruit ziet en wat je bij HANOS allemaal kan doen. Hadaf en Maurice hebben eerst uitvraag gedaan onder alle adviseurs van Tiem om geïnteresseerde kandidaten aan te melden, met het uitdrukkelijke verzoek ‘breed’ in de caseloads te kijken. Dit leverde 10 belangstellenden op voor een rondleiding bij HANOS. Op 21 september hebben Robin Westera en Menno Dijkstra vol enthousiasme het hele bedrijf en de diverse werkzaamheden laten zien en is de rondleiding geëindigd bij de emballage, waar ook de krattenwasmachine staat. Onder het genot van een kop koffie in het restaurant van HANOS konden de deelnemers al hun vragen over de verschillende functies, de doorgroeimogelijkheden en de sollicitatieprocedure kwijt. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, waaruit blijkt dat de interesse was gewekt.
Lees hier meer over de samenwerking tussen HANOS Zwolle en Tiem.

Aan de slag

Het zien van het bedrijf en de werkzaamheden bleek een gouden zet. Van de 10 kandidaten heeft de helft
aangegeven graag bij HANOS te willen werken. Alle 5 zijn op gesprek geweest, waarbij Yvonne Jongejan als adviseur van Tiem is aangesloten om de sollicitanten te ondersteunen en afspraken te maken. Yvonne heeft van haar collega adviseurs die de kandidaten begeleiden het profiel gekregen. Yvonne en Menno overleggen hoe de kandidaten het beste tot hun recht kunnen komen binnen het bedrijf en wat er nodig is om de plaatsing tot een succes te maken. De 5 kandidaten zijn allemaal aangenomen, al heeft 1 hiervan zich uiteindelijk teruggetrokken. 2 sollicitanten zijn direct met een jaarcontract bij HANOS in dienst gekomen. Voor de andere 2 is eerst een proefplaatsing afgesproken. Als dit goed verloopt ligt er ook voor hen een jaarcontract klaar.

Samen werken

Menno geeft de credits aan Tiem voor het idee eerst een groep belangstellenden rond te leiden en vervolgens
1 op 1 verder kennis te maken. Dit was een nieuwe werkwijze voor HANOS. In de huidige krappe arbeidsmarkt is het belangrijk ‘mee te bewegen’ en andere dingen te proberen. Daar hoort volgens Menno ook bij dat je nog beter naar de mogelijkheden van mensen kijkt en rekening houdt met hun aandachtspunten. Zo had een sollicitant sterke behoefte aan duidelijkheid en één aanspreekpunt en is dit voor hem geregeld. Een ander mist werkritme en krijgt de mogelijkheid dit geleidelijk op te bouwen. Menno en Yvonne werken nu een poosje samen. Yvonne prijst Menno omdat hij goed luistert en de echte wil heeft zaken voor de (nieuwe) medewerkers te regelen. En dit dus ook doet! Menno is daarbij goed in mensen een passende werkplek te bieden, zodat zij het beste functioneren en zich lekker voelen in het werk. Zo voelt hij ook feilloos aan wie met wie het beste kan samenwerken. Het geeft Menno voldoening mensen een kans te geven en een prettige werksituatie voor hen te creëren. Zonder het commerciële aspect uit het oog te verliezen, zegt hij er nadrukkelijk bij. Menno is blij met de kandidaten en vindt het prettig dat hij met Yvonne één contactpersoon vanuit Tiem heeft, waar hij samen mee kan optrekken en afspraken maken. Hierdoor zijn toch maar mooi heel wat mensen bij HANOS aan de slag gegaan!

In de praktijk

Mitchel hoorde van zijn adviseur Raúl Klunder van de kansen bij HANOS. Hij zat al een tijdje thuis en wilde graag weer aan de slag. Bij het werk kon hij zich eerst niet veel voorstellen. Hij vertelt dat hij zich door de rondleiding een goed beeld kon vormen van de werkzaamheden. Hij vond het er eigenlijk direct al leuk uitzien! 2 dagen later heeft hij Raúl gebeld om te zeggen dat het hem wel wat lijkt en een week later zat hij op gesprek bij Menno en Yvonne. Na een goed gesprek is afgesproken dat Mitchel op een proefplaatsing van 2 maanden kon beginnen. Zo kon hij geleidelijk uren opbouwen en kijken of het werk hem daadwerkelijk past. Na een maand gaf Mitchel aan toe te zijn aan meer uren werken. Omdat HANOS tevreden is over het werk van Mitchel, heeft hij na 6 weken een jaarcontract gekregen voor 25 uur per week. Het uiteindelijke doel voor hem is om 32 uur per week te werken. Mitchel sorteert kratten die retour komen in rolcontainers op kleur en beoordeelt of deze gewassen moeten worden. Vieze kratten wast hij met de nieuwe machine. Een belangrijke klus, want lege containers en schone kratten gaan direct weer het logistieke proces in om gevuld te worden met nieuwe orders voor de klanten. Mitchel is harstikke blij met zijn nieuwe baan. Het werk en het
weer werken bevallen hem heel goed. Hij is ook fijn opgevangen, zegt hij. HANOS heeft hem de mogelijkheid geboden de werkuren op te bouwen en zo in het ritme te komen. Ook waardeert hij het dat de werkzaamheden hem rustig en duidelijk zijn uitgelegd, hij op zijn eigen tempo en in een redelijk rustige omgeving (met leuke collega’s!) zijn werk kan doen. Hierdoor ervaart hij weinig stress en kan hij gewoon lekker aan het werk.

Landelijk

Het hoofdkantoor van HANOS heeft ook oren gekregen van de succesvolle samenwerking tussen HANOS
Zwolle en Tiem. Binnenkort gaat Hadaf op bezoek bij HANOS Nederland om uit te leggen hoe de kandidaten van Tiem op een laagdrempelige manier in contact zijn gekomen met HANOS Zwolle. Onder andere hierdoor is het gelukt nieuwe medewerkers voor HANOS te werven. Vanwege het succes wil HANOS Nederland kijken of deze Zwolse aanpak ook bij de andere vestigingen toegepast kan worden.
Lees hier meer over de samenwerking tussen HANOS Zwolle en Tiem
Vacature Chauffeur rijbewijs B C of CE vrachtwagenchauffeur vergoeding salaris

Nooit meer een vacature missen?