Werken binnen onze logistieke afdelingen

HANOS heeft het gehele logistieke traject in eigen beheer. In dit unieke concept staat de klant volledig centraal. Met ons eigen wagenpark is het voor HANOS mogelijk om alle klanten op welk moment dan ook te voorzien van de bestelde producten. Om het gehele logistieke proces goed te kunnen laten verlopen zijn hier veel collega's bij betrokken. De orderverzamelaar, de chauffeur, de medewerker orderintake, de logistieke planners en ga zo maar door. Als team zorgen zij er voor dat onze klanten de juiste bestelling op het afgesproken tijdstip ontvangen.

Ben jij het logistieke talent die een bijdrage wil leveren aan het logistieke traject van een horecagroothandel, dan ben je van harte uitgenodigd te solliciteren op openstaande logistieke vacatures.

Meer over onze logistieke groothandelfuncties

Logistieke banen bij onze Horeca Groothandel

De klanten worden rechtstreeks beleverd vanuit het distributiecentrum van de diverse HANOS vestigingen en op hun beurt worden de zelfbedieningsgroothandels beleverd vanuit de centrale distributiecentra die gehuisvest zijn in Apeldoorn. In Apeldoorn staan drie zeer moderne centrale distributiecentra met een vloeroppervlak van ca. 100.000 m² van waaruit snel en adequaat onze vestigingen en klanten beleverd worden. Dit centrale distributiecentrum (DC) bestaat uit een Vers DC, een DC Food/Diepvries en een DC Non-food/Wijn en Gedistilleerd. Er zijn speciaal gekoelde ruimtes voor de versproducten en een groot diepvrieshuis.

In heel Nederland en ook België zijn dagelijks ruim 200 HANOS-paars gekleurde vrachtwagens onderweg om onze vestigingen en klanten te voorzien van heerlijke producten uit ons assortiment. Al onze vrachtwagens zijn volledig geconditioneerd. Hierdoor kunnen wij de totale bestelling van de klant - inclusief gekoelde en diepgevroren producten - in één keer bezorgen. Dat scheelt de klant kostbare tijd.

Bij ons kunnen klanten bestellen tot 16.00 uur en zelfs nabestellen tot 22.00 uur. De bestelde goederen worden dan de volgende dag uitgeleverd. Over de bezorgtijd maken wij afspraken, zodat de levering precies binnen het schema van onze klant past.

Inkomende goederen

Op de afdeling Inkomende Goederen controleren de medewerkers de goederen die bij ons binnenkomen op een aantal zaken, zoals vervoersbewijs, kwaliteit en kwantiteit. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor het inboeken van de aankomsten en eventuele voorraadcorrecties, daarbij wordt ook de juistheid van de voorraden in het systeem bewaakt. Daarnaast zorgen zij voor het correct begeleiden van de verdere goederenstroom.

Emballage

Op deze afdeling komt de emballage van zowel klanten als HANOS-vestigingen binnen, denk hierbij aan lege kratten, flessen en fusten. Deze goederen worden na binnenkomst uitgesorteerd en bijvoorbeeld opgestapeld op pallets. Leveranciers halen de emballagegoederen hier ook weer op. Wat van HANOS zelf is wordt schoongemaakt, gewassen en vervolgens hergebruikt.

Magazijn

In een distributiecentrum worden onder meer verschillende producten ontvangen van externe leveranciers. Deze producten worden tijdelijk opgeslagen in het magazijn en vervolgens weer verkocht en geleverd aan de klant. De magazijnruimte is ingedeeld in diverse locaties. In een administratie wordt bijgehouden welk product zich waar bevindt en in welke hoeveelheid. De goederen worden onder meer in magazijnstellingen geplaatst, afhankelijk van het soort en de grootte. Het doel van een dergelijk magazijn is het kunnen garanderen van een bepaalde servicegraad aan de klanten.

De belangrijkste activiteit binnen het magazijn is de materiaalbehandeling. De medewerkers van deze afdeling zorgen voor het verzamelen en gereed maken van orders voor verzending (tijdige en in de juiste samenstelling).Ook het om- en overpakken van artikelen in/op rolcontainers en pallets behoort tot de taken. Verder wordt het intern transport verzorgd en het in en uit opslag nemen van goederen met behulp van een hef-/reachtruck, zodat deze gereed zijn voor verdere verwerking.

Expeditie

De afdeling expeditie is verantwoordelijk voor de aanvoer en afvoer van goederen. Het verzendklaar maken van orders vormt de kern van de werkzaamheden van deze afdeling. Aan de hand van bestellijsten of met behulp van een scanner controleren de medewerkers expeditie het aantal en het soort verzamelde goederen. Tevens wordt er gecontroleerd op gebreken.

Nadat de verzamelde goederen correct zijn bevonden, worden de goederen verzendklaar gemaakt. Dit op basis van planningen die gemaakt worden door de transportplanners. Zij zijn verantwoordelijk voor het inplannen van de ritten naar de klanten en de vestigingen.

De vrachtwagens zijn eigendom van HANOS en de chauffeurs zijn bij ons in dienst. Het zijn daardoor dan ook goed opgeleide medewerkers, die allemaal oprecht betrokken zijn bij HANOS en onze klanten. Onze chauffeurs zijn dagelijks onderweg om onze klanten en de diverse HANOS vestigingen te bevoorraden. De autoladers laden in de avonduren de gekoelde producten, artikelen uit de diepvries en DKW-artikelen die bestemd zijn voor de horecagroothandels met een laadtruck in de vrachtwagens.