Werken binnen onze administratieve afdelingen

Onze werknemers op de administratieve afdelingen van het hoofdkantoor houden zich bezig met de centrale verwerking van betalingen en facturen voor en van alle HANOS groothandels en overige vestigingen. Onze administratieve afdelingen zijn het beste te omschrijven als dynamische, gevarieerde en resultaatgerichte werkplekken waar collega's met een passie voor cijfers werken.

Past deze omschrijving jou ook, dan nodigen we je van harte uit om te reageren op openstaande vacatures.

Meer over onze administratieve hoofdkantoorfuncties

Debiteurenadministratie

De medewerkers op deze afdeling houden zich bezig met de correcte afhandeling van openstaande posten en te ontvangen bedragen van klanten. De medewerkers van de Debiteurenadministratie verwerken de betalingen van de klanten die per bank zijn binnenkomen. De diverse HANOS vestigingen zijn verdeeld over de medewerkers van de afdeling. Elke medewerker heeft een aantal vestigingen in zijn/haar portefeuille.

Iedere dag worden rapportages klaargezet voor de vestigingen en deze worden dagelijks verder geanalyseerd. De administratieve verwerking van de betalingen ligt bij de afdeling Debiteurenadministratie.

Crediteurenadministratie Inkoop

Het gaat op deze afdeling om het verwerken van papieren facturen. De medewerkers dragen zorg voor het inboeken/elektronisch verwerken van de facturen van de leveranciers. De juistheid van de factuur van de leverancier wordt gecontroleerd aan de hand van een proforma-factuur welke aangeleverd wordt door de betreffende HANOS vestiging met een pakbon erbij. Indien de factuur niet juist is, wordt er actie ondernomen richting de leverancier en/of de afdelingen Inkoop of Magazijn. De diverse leveranciers zijn verdeeld onder de medewerkers van de Crediteurenadministratie op het hoofdkantoor.

Crediteurenadministratie Kosten

Ook de afdeling Crediteurenadministratie Kosten bevindt zich op het hoofdkantoor. Hier worden alle facturen verwerkt die niet inkoopgerelateerd zijn. Enkele voorbeelden zijn facturen van het energiebedrijf, de garage en uitzendbureaus. Het gaat vaak om vaste terugkerende facturen. Deze dienen gefiatteerd te worden, derhalve dienen ze bij de juiste tekeningbevoegde medewerkers ter accordering te worden neergelegd.

Finance and Control

Medewerkers op de afdeling Finance and Control zijn medeverantwoordelijk voor het verwerken van de financiële gegevens van de totale HANOS organisatie. Vanuit het hoofdkantoor vervullen zij een actieve rol bij het verzorgen van de financiële managementrapportages, de verwerking van het budgetproces en het analyseren van deze informatie.