Het recept à la HANOS

HANOS is in 1975 opgericht als zelfbedieningsgroothandel voor Apeldoorn en omgeving. In 1980 werd besloten tot uitbreiding van het assortiment verse vis, vlees en agf (aardappelen, groenten en fruit), zodat horecaondernemers al hun inkopen onder één dak konden doen, het zogenoemde one-stop shopping. Vanaf 1982 begon HANOS ook met de bezorgservice en koos de organisatie de koers van internationale horecagroothandel, omdat de vraag naar buitenlandse versproducten explosief steeg. Sinds 1989 importeert HANOS wijnen vanuit diverse wijnhuizen van over de hele wereld.

Begin jaren '90 kwamen er tevens uitgebreide patisserieafdelingen in de HANOS-groothandels en kwam er een wildfabriek in de groothandel in Apeldoorn. Hier wordt het wild van begin tot eind verwerkt en verspreid. In 2009 nam HANOS de Nederlandse vestigingen van ISPC in Breda en Utrecht over en medio 2010 ging HANOS een samenwerkingsverband aan met Versvishandel Jan van As. Per 1 januari 2011 behoort ook Fourcroy Nederland tot de HANOS-organisatie.

Inmiddels is HANOS als horecagroothandel uitgegroeid tot een organisatie met achttien vestigingen verspreid over Nederland en België met een uitgebreid internationaal assortiment, waarde klant ook terecht kan voor bedrijfskleding, keukens, meubilair en diverse apparatuur. De HANOS-filosofie is eigenlijk heel eenvoudig: HANOS gaat voor wereldse producten van topkwaliteit. De slogan is niet voor niets 'er gaat een wereld voor u open'.